12. Nonveiller Lecture održao je Profesor Kenji Ishihara

Fotografski zapis >>>

Prijevod na hrvatski >>>

Hrvatsko geotehničko društvo organizira jedan puta godišnje predavanje u spomen i sjećanje na Prof. Ervina Nonveillera pod nazivom „Nonveiller Lecture“. Tom se prilikom predavaču dodjeli plaketa u znak zahvalnosti za doprinos hrvatskoj i svjetskoj geotehnici. S posebnim zadovoljstvom najavili smo da će 12. Nonveiller Lecture pod naslovom 

Characteristics of Landslides Induced by Earthquakes

održati predsjednik International Society for Soil Mechanics and Geotechnical Engineering od 1997. do 2001. godine

Profesor Kenji Ishihara (BiographyCirruculum Vitae.)

u Opatiji 14.06.2013. u 12:30 sati.

Predavanje je održano u sklopu Dana ovlaštenih inženjera građevinarstva koji organizira Hrvatska komora građevinskih inženjera u Opatiji od 12. – 15. lipnja 2013.

Jedinstvena je ovo prilika da po drugi puta u našoj sredini pozdravimo i slušamo ovog izuzetnog znanstvenika.

Svojim drugim posjetom Hrvatskoj, Prof. Ishihara daje jaku podršku nama i ostalim geotehničarima u regiji u nastojanjima da gradimo sigurnije i pouzdanije.

Pozivamo Vas da sudjelujete u ovom događaju i tako svi skupa odamo počast Prof. Ishihari i zahvalimo mu za sve što je učinio za svjetsku geotehniku. 

S ponosom ističemo da će ovo predavanje održati znanstvenik kome se u čast ove godine organizira međunarodna konferencija o potresnom geotehničkom inženjerstvu,  International Conference on Earthquake Geotechnical EngineeringFrom Case History to Practice 

Predsjednik HGD, prof.dr.sc. Ivan Vrkljan